FRIGEL d.o.o.
Bana Josipa Jelačića 4
23000 Zadar, Hrvatska

telefon+385 23 305 386
telefoninfo@frigel.hr
telefonprodaja@frigel.hr
telefonPon-pet: 08:00-16:00 h

lokacija frigel

Načini plaćanja

nacini placanja

Akcije

Akcijski CJENIK možete preuzeti OVDJE

KUĆANSKA ili REZIDENCIJALNA KLIMATIZACIJA

U ovu grupu spadaju stambeni prostori; stanovi, apartmani, obiteljske zgrade, a isto tako manji poslovni prostori kao prodavaonice, caffe-barovi, restorani, uredi, saloni, liječničke ordinacije i slično.

Klimatizacija ovih prostora obično se vrši pomoću split klima uređaja sa toplinskom pumpom. Kod split (razdvojenih) uređaja, razdvojen je kompresorsko-kondenzacijski dio (vanjska jedinica) od isparivačkog dijela (unutrašnja jedinica sa upravljanjem) ciklusa toplinske pumpe. Vanjska i unutrašnja jedinica su povezane bakrenim cjevovodom za transport radnog medija – freona ili rijeđe vode.

Izvedba split klima-uređaja može biti:
- mono-split (jedna vanjska jedinica i jedna unutrašnja jedinica)
- multi split (jedna vanjska jedinica s više unutrašnjih jedinica).

Unutrašnje jedinice se razlikuju po izvedbi a mogu biti:
- zidna
- podna
- podstropna
- kazetna
- kanalna

Ukoliko je radni medij kod toplinske pumpe ( dizalica topline) voda, onda se za kućanstva s više prostorija za klimatizaciju može ugraditi tzv. sustav ALTHERMA koji je prvi razvio proizvođač DAIKIN, a danas ga u programu imaju i drugi proizvođači. To je vodeni sustav s dizalicom topline namijenjen za hlađenje i grijanje obiteljskih zgrada i stanova s više klimatiziranih prostorija. Prednost mu je što se može primijeniti s podnim grijanjem, a i za zagrijavanje sanitarne tople vode. Dodatno, sanitarna se voda može grijati pomoću solarnih kolektora. S tim sustavom se tako postižu visoke uštede jer je sunčeva energija besplatna, a troškovi električne energije za dizalicu topline su manji nego drugi konvencionalni izvori.

Frigel d.o.o. je prvi na području Zadarske županije ugradio Altherma sustav, a također i većinu dosad ugrađenih. Više informacija o sustavu možete dobiti OVDJE.

Temeljem dugogodišnjeg iskustva radimo samo s provjerenim proizvođačima, a za klima uređaje osiguravamo stručni servis u jamsvenom roku i nakon njega.

Za pomoć i savjet pri odabiru opreme kao i za sve druge informacije obratite nam se kontaktom OVDJE.